ในวันจันทร์ที่ 28 เมษายน 2568 คณะศิลปศาสตร์ จัดโครงการอบรมเชิงปฏิบัติการ "กินอาหารให้เป็นยา" ให้กับบุคลากรทั้งภายในและนอกคณะ โดยได้เชิญวิทยากรคุณอุบลวรรณ ชัยชมภู (คุณอีฟ) "เจ้าของร้านครัวหลองข้าว ร้านอาหารที่ได้รับรางวัลมิชลิน" มาบรรยายอบรมในหัวข้อเรื่อง "ผักพื้นเมืองที่หายไป" พร้อมทั้งได้สาธิตและทําเวิร์คช็อปวิธีการทำลาบ มอกกำปอ ณ ห้อง 105 อาคารประเสริฐ ณ นคร คณะศิลปศาสตร์ มหาวิทยาลัยแม่โจ้
Workshop on “Food as Medicine” Held by Faculty of Liberal Arts

On Monday, April 28, 2025, the Faculty of Liberal Arts organized a hands-on workshop titled “Food as Medicine” for both internal and external participants. The event featured guest speaker Ms. Ubonwan Chaichomphu (Khun Eve), owner of the award-winning Michelin-listed restaurant Krua Long Khao. She delivered an engaging lecture on the topic “The Lost Indigenous Vegetables” and conducted a live cooking demonstration and workshop on how to make Lab Mok Kam Por, a traditional Northern Thai dish. The workshop took place in Room 105, Prasert Na Nakon Building, Faculty of Liberal Arts, Maejo University.